top of page
Image by Sean Stratton

Osnaživanje

Uma, Tijela & Duše

Osnaživanje se temelji na pretpostavci da naše misli i uvjerenja stvaraju uvjete našeg života. Ako želimo donijeti promjene u našem životu, moramo promijeniti svoja uvjerenja.

 

Ali za većinu nas, naša uvjerenja su nesvjesna i jedini način na koji učimo o njima je kada se manifestiraju u našem životu - često ne po našoj volji. Kako bi što bolje slijedili svoje unutarnje vodstvo pomoći će vam tehnike samo osnaživanja, kojima stječete dublji uvid u vaša trenutna uvjerenja i transformirate one koje vam ne služe.

 

Istovremeno kreirate i osnažujete nova uvjerenja na temelju vizije vašeg života, što dovodi do ostvarenja vaše istinske svrhe, najdubljih težnji i najdražih snova.

 

Predlažemo vam sljedeće tehnike za samo osnaživanje i ravnotežu:

Astrološka Natalna Karta

Terapija kristalima i cvjetnim esencijama

Opuštanje Smijehom - Yoga smijeha

Vodič za osobnu transformaciju

Osnaživanje: Classes

Astrološka Natalna Karta

Natalna karta je slika neba, prikaz planeta, njihovih aspekata, položaja u znakovima i astrološkim kućama u trenutku našeg rođenja. Ona pokazuje naš energetski otisak u ovom vremenu i svijetu. Sve potencijale koje smo donijeli, strasti koje tinjaju u nama, priče i odnose koje smo došli istražiti, Svemire u koje smo poželjeli zaroniti.

 

Astrološka karta se tokom vremena mijenja (sekundarne progresije). Kao i sve u Svemiru, tako se i planete u našim kartama kreću, mijenjaju mjesto boravka. Rade nove utjecaje u našim životima, šalju neku novu energiju, pružaju nove prilike, otvaraju lepezu novih mogućnosti. Trenutno stanje planetarnih tranzita na nebu utječe na našu natalnu kartu, a samim tim i na naše živote. Dotiče nas suptilno ili nas malo grublje pogura u smjeru buđenja. 

 

Analiza natalne karte otkriva fizički izgled, kako djelujemo drugima pri prvom kontaktu, osobnost i karakter osobe, njezine navike, sklonosti, vrline, potrebe, talente, no isto tako pokazuje i one strane osobnosti koje nas mogu dovoditi i u izazovne situacije. Baš one, koje bi tako rado zaobišli, dok ne uvidimo kako smo kroz i zbog njih, preskočili nekoliko stepenica u našem razvoju. Otkriva nam i predispoziciju za stjecanje novca i općenito materijalnu situaciju u životu.

 

Analiza je korisna smjernica pomoću koje klijent, zajedno sa astrologom, otkriva najbolji način prevladavanja zapreka u kojima se možemo zateći kroz izazovne odnose i okolnosti te ponekad odabirom zanimanja u kojem zapinjemo i ne vidimo izlaz. Neki od nas stigli su na ovu planetu sa kompleksnijom kartom, neki sa jednostavnijom. Svakako su obje opcije ovdje da nas potiču, pomiču i služe nam na najkorisniji način.

 

Kroz natalnu kartu vidimo i način na koji osoba komunicira sa okolinom, koji je najprirodniji način njezine ekspresije. Vidimo na koji način ostvarujemo bliskost, kako se povezujemo, iskazujemo ljubav i kako ju primamo. Kako se igramo i istražujemo život. Način na koji se povezujemo sa djecom i njihovim svijetom. Također vidimo i djetinjstvo osobe, okolnosti odrastanja, karakter njezinih roditelja. Zadatke koje smo poželjeli obaviti, na ovom proputovanju. Spoznaja nam olakšava usmjeravanje energije na pozitivne manifestacije kako bi se neki karmički zadaci osobe otpustili na što bezbolniji način. 

 

Možemo vidjeti predispoziciju za dom, kupnju kuće, mogućnost gdje će osoba živjeti, u kući ili stanu, u glavnom gradu ili na selu, u centru grada ili na periferiji, pored tržnog centra ili pored, primjerice, crkve. Pored vode, rijeke, ili pak u planinama. Također vidimo što osoba voli, način na koji voli, u čemu uživa, kako uživa, čemu je sklona i što je privlači kod partnera. Vidimo i kakvim je ljubavnim odnosima sklona, da li je pobornik dugih veza ili flertova. Kakav partner može izvući iz nas najbolje osobine, a koji one manje poželjne.

 

Imamo uvid u zdravstveno stanje osobe. Koja su to područja na koja bi trebali posebno obratiti pozornost. Kakva prehrana je više adekvatna za održavanje naše vitalnosti, koji oblik aktivnosti najlakše potiče našu fiziologiju, a koji našu kreativnost, inspiraciju, protočnost u životu. Koliko smo skloni istraživanju duhovnosti, višem smislu postojanja, rada na spiritualnom nivou. Putovanjima u unutrašnjost, snovima, vizijama.

 

Kako najprirodnije zakoračiti u svijet beskrajnih mogućnosti. Svijet koji svi, bez iznimke, nosimo u sebi. Simbolika je zaista ogromna, a putem analize i suradnjom sa klijentom, otkriva se najbolji način za ispunjavanje simbolike i usmjeravanje energije u ispunjenje naše misije.

 

Usmjeravanje energije u sva ona područja od kojih svijetlimo.
Sebi i Svijetu.

Željka (online) +385915423351

Osnaživanje: Text

Terapija kristalima i cvjetnim esencijama

Kristali i minerali su žive formacije koje su rasle duboko u zemljinoj kori, njenom magnetičnom polju od početka vremena. Oni su prirodni dio same zemlje formirani tijekom nekoliko tisuća do nekoliko bilijuna godina. Tijekom tih mnogih godina prošli su kroz geološke procese hlađenja, grijanja, micanja, oblikovanja i sl. Neki su prošli ekstremne vrućine dok su se neki postepeno formirali tijekom vremena. U sebi imaju pohranjenu energiju i informacije svega što se u zemlji dogodilo tijekom tih mnogih godina. Njihova mudrost je beskrajna, a njihov beskonačni potencijal ovisi o našoj mašti.

Kristali i minerali imaju savršenu strukturu u prirodnom svijetu. Formirani su od matematički savršenih rešetkastih nizova molekula i atoma zajedno u jako čvrstu formaciju. Laički rečeno, visoka frekvencija čiste zemljine svijesti materijalizirana u čvrsti kamen. Ta čvrstoća i stabilnost osiguravaju da reagiraju na precizan i predvidljiv način na širok spektar energija uključujući zvuk, svjetlo, toplinu, pritisak, bioelektričnost tijela, misao i emociju.

 

Kada držimo kristal, mi smo instantno u dodiru sa silama i elementima koji su oblikovale ovaj planet. Svaka stanica u svakom živom biću ima električni naboj. Kada su kristali blizu ili u dodiru s nama, oni  su u energetskoj interakciji, razmjeni, vraćajući energiji stanica prirodnu frekvenciju. Naš moderni svijet ne bi bio moguć bez kristala (ima ih u svakom tehnološkom uređaju). Korištenje njihove specifične energije i frekvencije za iscjeljenje se koristi još od doba Atlantide diljem svijeta.

Kristalno iscjeljenje je uvijek ugodno, ne intruzivno te holistički orijentirano - umjesto fokusiranja samo na jedan problem tijela, fokus je na tijelu kao cjelini uzimajući u obzir čovjekova nevidljiva tijela (mentalno, emocionalno itd.), čakre (energetski centri) i meridijane (energetski putevi).

Od drevnih vremena cvjetne esencije su sredstvo povezivanja s duhom biljke diljem raznih kultura. Svoju popularnost su stekle u prošlom stoljeću s Dr. Edward Bachom u Engleskoj. Kroz zadnjih nekoliko dekada interes i znanje o njima se na veliko razvio i proširio.

 

Cvjetne esencije su jednostavno i potpuno sigurno sredstvo za unijeti frekvenciju, energiju cvijeta biljke duboko u bioenergetski sustav. Jednako sigurno djeluju na djecu, životinje, trudnice te one koji uzimaju jake lijekove ili prolaze kroz intenzivna liječenja bilo kakve vrste.

One su tekuće esencije ispunjene energijom specifičnog cvijeta napravljene pod utjecajem sunca ili mjeseca s namjerom utjecanja na svijest i energetsko polje bića. Većina ih se radi pod utjecajem sunca, dok one noćne biljke, koje svoje cvjetove otvaraju po noći, se rade pod utjecajem faze punog mjeseca.

Da bi uistinu razumjeli način na koji ove cvjetne esencije djeluju na naš organizam, korisno je pogledati iz perspektive vibracija. Sve vibrira na određen način, kada uzimamo esenciju, mi utječemo na vlastitu vibraciju. O našoj trenutnoj vibraciji ovise naše misli, emocije, osjećaji ali i situacije koje nam život donosi.

 

Svaka biljka ima svoj specifični karakter, uvjete koji joj odgovaraju i koji ne, i baš kao i ljudi, prolazi kroz ciklus vremena. Za razliku od čovjeka, kroz cikluse prolazi održavajući konstantnu razmjenu s majkom zemljom i u potpunom je skladu s njom. U životnom ciklusu faza cvjetanja je vrhunac njenog potencijala i ljepote, ta raskošna frekvencija je ono što se sačuvamo u bočici radeći cvjetnu esenciju.

Cvjetne esencije radim isključivo od samoniklog cvijeća ili onog uzgojenog u 100% prirodnom vrtu. Pri izradi svake esencije biljka se upita za odobrenje, a za razmjenu joj se tradicionalno nešto daruje. Svaka esencija pojačana je osnovnim kristalima (kvarc, karneol, citrin, rozenkvarc, ahat, ametist) koji karakterom odgovaraju određenoj biljci.

Upotreba: Mogu se uzimati izravno pod jezik, na kožu; zapešće, vrat, između obrva područje srca, trbuha, gdje god osjećate da vam odgovara, možete dodati u vodu, kozmetiku, šampone.. Najbolje je uzimati 2-4 kapi 3-6 puta dnevno.

Općenito, nije važno koliko uzimate, već koliko često. Esencija koji se uzima dva puta dnevno, po 7 kapi, može imati manji učinak nego kada se uzima 4-6 puta dnevno, po 2 kapi. Preporučuje ih se uzimati rano ujutro i prije spavanja kada nam je veza s podsviješću najsnažnija.
Čuvanje: Preporučuje se da svoje esencije čuvate izvan izravne sunčeve svjetlosti i dalje od temperatura iznad 40 c. Budući da su one vibracijska medicina, postoji šansa da jaka elektromagnetska polja mogu oslabiti njihov potencijal. Preporučuje se držati ove esencije podalje od rutera, računala, televizora, velikih električnih uređaja, fluorescentnog svjetla, mobitela...
*Cvjetne esencije nisu aromaterapijski pripravak, one ne mirišu na cvijeće već na alkohol u kojem su sačuvane da mogu dugo trajati.

Silvia +385977712932

Osnaživanje: Text
Osnaživanje: Text

Yoga Smijeha - opuštanje vježbom smijeha

Svatko želi zdravlje i sreću u svom životu, međutim svakodnevni život donese stres, nezadovoljstvo, nervoze, manjak sna, više negativnih misli i osjećaj samoće. Je li vam ovo poznato? Jeste li netko tko želi ići dalje i unijeti više smijeha i radosti u svoj život? Na pravom ste mjestu. Joga Smijeha je odgovor. Joga Smijeha je revolucionarna ideja – jednostavna i duboka. Tehniku Yoga Smijeha je razvio liječnik iz Indije dr. Madan Kataria.

 

Možete se smijati posebnim vođenim tehnikama: Lako je. Svatko se može smijati bez razloga bez oslanjanja na humor, šalu ili komediju, a dobrobiti se mogu osjetiti već na prvoj vježbi!

 

Yoga Smijeha popularan je pokret vježba disanja i smijeha koji potiče radost, izvlači vaše unutarnje dijete i pomaže sa oslobođenjem stresora iz svakodnevnog života. Yoga Smijeha započinje jednostavnim tehnikama disanja, pljeskanjem, gibanjem i glasanjem kako bi se opustili. Iako se u početku može činiti malo bedastim, namjera ove vježbe je ukloniti svaku unutarnju prosudbu koju možda imate i ostaviti svoj ego pred vratima.

 

Yoga Smijeha može uključivati ​​i improvizirane vježbe, navođenje pozitivnih afirmacija, nježno istezanje, rad na disanju yoge i meditaciju. Zajedno, ove prakse imaju za cilj opuštanje stresora, blokada i negativnih emocija, zabavu te vrijeme kada shvatite sebe manje ozbiljno... Malo šašavosti u napornom danu…Kada prebolite svoju neugodu i dopustite sebi da se bavite yogom smijeha, osjećat ćete se apsolutno nevjerojatno. Najneobičnije od svega je to što vam uopće ne treba smisao za humor! Ljudsko tijelo ne može razlikovati pravi smijeh od lažnog! Doslovno vas ništa ne sprječava da se oslobodite svih svojih briga i stresa, osjećat ćete se nevjerojatno.

bottom of page